Noord-Hollandse kaas nu ook in Duitsland

19 augustus 2011

Noord-Hollandse kaas van FrieslandCampina, met de Beschermde Oorsprongsbenaming van de Europese Unie, is sinds enkele maanden in kaaswinkels in heel Duitsland te koop. De exclusieve herkomst van de kaas uit Noord-Holland wordt gegarandeerd door het rode EU-zegel. Noord-Hollandse kaas is al vele jaren te koop in België en Nederland.

Noord-Hollandse kaas van frieslandCampina beschikt over het rode zegel met de kaasdragers, omdat de melk voor de kaas uitsluitend uit Noord-Holland komt en alle productie- en rijpingsfases daar plaatshebben. De bijzondere smaak van de kaas ontstaat doordat de koeien op de typische zoutweiden grazen en door de traditionele receptuur.
Deze bijzondere combinatie komt overeen met de smaak van de Duitse consument, zoals blijkt uit marktonderzoek. Authentieke, regionale producten zijn populair en consumenten die voor genot gaan, zijn bereid voor kwalitatief hoogwaardige producten een hogere prijs te betalen.