Black & White: al zeventig jaar belangrijk onderdeel van lokale cultuur

5 juli 2011

FrieslandCampina Hong Kong viert dit jaar dat het merk Black & White zeventig jaar bestaat. Black & White was een van de eerste merken gecondenseerde melk in Hong Kong en heeft een belangrijke plaats veroverd in de harten van klanten, consumenten en medewerkers van FrieslandCampina Hong Kong.

Teashops, lokale restaurants waar wordt gegeten en thee wordt gedronken, en inwoners van Hongkong zijn nauw met elkaar verbonden. ‘Milk tea’ is er mateloos populair. De populariteit van milk tea op Hongkongse wijze dateert uit de tijd van de Britse overheersing. Aanvankelijk werden bewoners beïnvloed door de Engelse gewoontes zoals het drinken van Ceylon thee met melk en suiker, maar in Hongkong ontstond behoefte aan een sterkere smaak. Dus werd een sterkere mix van theeblaadjes gecombineerd met de zachtheid en het aroma van volle gecondenseerde melk. Black & White voldoet aan deze wens. Het wordt geproduceerd door FrieslandCampina in Leeuwarden (Nederland).

Jubileum vieren
Al zeventig jaar lang kiest meer dan zeventig procent van de teashops voor Black & White volle melk voor in de thee. Om het jubileum van het merk te vieren, introduceerde het FrieslandCampina Hong Kong team een marketingcampagne gericht op het verhogen van de consumptie van Black & White milk tea, het versterken van het imago van het merk en het behouden van de merktrouw van teashops. Het kick-off evenement dat op 10 mei werd gehouden, trok 20.000 bezoekers en hoewel het een nationale vakantiedag was, werkte de helft van de medewerkers mee aan het evenement. In minder dan een uur werden zevenhonderd cups milk tea uitgedeeld aan consumenten en waren alle 350 Black & White speciale editie cups uitverkocht.

Foto wedstrijd
Er waren ook acties speciaal gericht op jongeren. Zij kregen zeven theekopjes met illustraties uit de zeventigjarige teashop geschiedenis als ze via Facebook een foto instuurden van een kopje waaruit ze hadden gedronken in een teashop.
Direct na de introductie schoot het aantal Black & White fans op Facebook omhoog van 3.600 naar 11.000. In twee weken tijd was de eerste serie theekopjes uitverkocht. Door deze acties kreeg Black & White een positieve impuls en kwamen er meer klanten naar de teashops.