FrieslandCampina viert Wereldmelkdag

1 juni 2011


Medewerkers van FrieslandCampina in diverse landen hebben vandaag Wereldmelkdag gevierd. In Maleisië vierde FrieslandCampina Wereldmelkdag met consumenten. Wereldmelkdag is een initiatief van de wereldvoedselorganisatie FAO.

FrieslandCampina Malaysia heeft de afgelopen jaren al een traditie opgebouwd wat betreft het vieren van Wereldmelkdag. Ook dit jaar, op zondag 29 mei, pakten zij het groots aan. “Wij hebben gekozen voor een zondag om een publiek te trekken van enkele duizenden mensen én de aandacht van zo veel mogelijk media op ons te vestigen. Dat is gelukt”, vertelt Bas van den Berg, managing director FrieslandCampina Malaysia. Dit jaar is een smaakverkiezing gehouden onder het motto ‘Kies je favoriete smaak zodat je nog beter kunt genieten van al het goede van melk. Drink more, do more’. Elk van de vier smaken melkdrank was gekoppeld aan een lokale bekendheid. Wereldmelkdag vormde het hoogtepunt van een campagne die drie weken duurde. De verkiezing trok maar liefst een miljoen unieke bezoekers op de speciale Dutch Lady Facebook-pagina en leverde 232 duizend stemmen op.

Medewerkers ontbijten met zuivel
Op diverse locaties hebben medewerkers met elkaar Wereldmelkdag gevierd. Zo stond de vestiging van FrieslandCampina Professional in Lummen (België) in het teken van Wereldmelkdag. In Deventer (Nederland), waar Research is gevestigd, hebben medewerkers samen ontbeten op Wereldmelkdag. Melk, yoghurt, fruit en ontbijtgranen stonden op tafel. Alle deelnemers vulden een formulier in over hun ontbijtgewoonten en natuurlijk hebben ze allemaal het glas geheven op melk.
Op het central office in Amersfoort (Nederland) deelde een speciaal team melk uit aan collega’s. Tijdens de lunch werden medewerkers verrast door een act waarin al het goede van melk werd bezongen en ’s middags waren er melkcocktails te krijgen.