Prinses Máxima bezoekt FrieslandCampina Vietnam

31 maart 2011


Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima, staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) en een delegatie van het Nederlands bedrijfsleven hebben op woensdag 30 maart een bezoek gebracht aan een aantal projecten van FrieslandCampina Vietnam die gericht zijn op de ontwikkeling van de plaatselijke gemeenschap en de ontwikkeling van de melkveehouderij.

Tijdens het bezoek kregen de gasten een rondleiding op de modelboerderij in Binh Duong (nabij Ho Chi Min City) waar duizenden Vietnamese boeren zijn opgeleid. Het FrieslandCampina Dairy Development Program biedt plaatselijke melkveehouders kennis aan op het gebied van melken, hygiëne, diergezondheid, fokprogramma’s en de bouw van stallen.

Den Dom Dom scholingsproject
Prinses Máxima bezocht ook leerlingen van de Vo Thi Sau school in de provincie Binh Phuoc. Dit is een van de zes scholen die binnen het Den Dom Dom scholingsproject zijn gebouwd. FrieslandCampina Vietnam levert met dit programma een bijdrage aan de scholingsmogelijkheden van kinderen in de afgelegen gebieden van Vietnam.

Mark Boot, managing director van FrieslandCampina is verheugd met het bezoek van de prinses: “Wij hebben Prinses Máxima en de delegatie kunnen laten zien welke rol FrieslandCampina speelt in het dagelijks leven in Vietnam.”

Een van belangrijkste groeimarkten FrieslandCampina
Het bezoek is onderdeel van de Vietnamreis van het prinselijk paar en de economische delegatie om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Vietnam te versterken. De Vietnamese economie groeit met gemiddeld 7 procent per jaar. Ook voor FrieslandCampina is Vietnam een van de belangrijkste groeimarkten. De omzet verdubbelde tot bijna 300 miljoen euro in 2010 ten opzichte van 2005. FrieslandCampina Vietnam heeft 2.000 medewerkers en behoort tot de top van de zuivelbedrijven in Vietnam.