Milner in Spanje

24 februari 2011

Vol van smaak en toch met 40 procent minder vet. Die belofte van Milner 30+ kaas wordt door talloze consumenten in West-Europa omarmd. Sinds enkele maanden is Milner ook te vinden in de grote Spaanse supermarkten. Daarmee bouwt FrieslandCampina Cheese Specialties aan een versterking van de activiteiten in kaas onder merk.

Spanje heeft een reputatie hoog te houden als het om kaas gaat. Zachte en halfharde kazen, van schapenmelk, geitenmelk en koeienmelk zijn er in talloze soorten en maten. Kaas wordt erg gewaardeerd in Spanje. De Spaanse afzetmarkten vertonen een permanente groei. Geen wonder, Spanje heeft de consument iets te bieden: een breed palet van mooie kazen met de heerlijke Manchego kaas als levend bewijs.
“Manchego is de belangrijkste kaas in Spanje”, aldus Roser Faus, marketing manager. “Deze kaas is goed voor 35 procent van het totaal volume. Echt de meest populaire in het land. Een kaas die appelleert aan smaak, aan gezelligheid en verwennen. Daarnaast is de verse witte kaas, die een belangrijk marktaandeel heeft. Wij denken echter dat de Spaanse consument klaar is voor een nieuwe generatie kaas: Milner, met de combinatie van een lager vetgehalte en de authentieke smaak van kaas.”

Minder vet
‘Milner is destijds gelanceerd in Spanje met een proef in de provincie Catalonië’, vertelt Mathieu Prieur, brand manager voor Milner. ‘Zestien procent van alle Spanjaarden woont in deze provincie. We hadden dus meteen een flink afzetgebied en een grote groep consumenten. Die proef verliep goed. We boekten goede resultaten qua bekendheid, marktaandeel en afzet. Toen is besloten om Milner landelijk te introduceren. Om de Spaanse consumenten bewust te maken van de voordelen die Milner biedt, ondersteunen we de introductie van Milner met een landelijke tv-campagne. De consument hier is nog niet zo bekend met de idee dat kazen minder vet kunnen bevatten, zoals Milner. Er zijn in Spanje twee andere aanbieders van kazen met een lager vetgehalte, maar die aanbieders zetten het product in de markt als een echt diëetproduct, bedoeld voor vrouwen. Dat willen we met Milner nu juist niet. We positioneren Milner als een nieuwe generatie in kaas, vol van smaak en met 40% minder vet. Er is een groeiende belangstelling voor lekker en bewust eten. Ook in Spanje zijn steeds meer consumenten en steeds meer kinderen te zwaar. Milner helpt je om een lekkere en gezonde keus te maken.’