FrieslandCampina investeert in Belgische productielocatie Bornem

9 februari 2011

De internationale zuivelonderneming FrieslandCampina zal een bedrag van 3 miljoen euro investeren in de Belgische productielocatie in Bornem. De investering houdt onder meer de installatie van nieuwe productielijnen in en zal een twintigtal nieuwe arbeidsplaatsen opleveren in 2011.

Eind januari maakte FrieslandCampina al investeringsplannen voor de productielocatie in Aalter bekend, waar over een periode van anderhalf jaar 36 miljoen euro en 90 banen bijkomen. Nu komen daar nog de investeringen van 3 miljoen euro in Bornem bij. Daarbij gaat het om nieuwe productielijnen en vernieuwingen van de bestaande infrastructuur. Hiermee wordt de productiecapaciteit met 35% verhoogd en kan Bornem in de toekomst nog meer verschillende verpakkingsvormen voor zuivelproducten voor zowel de Belgische als internationale markt produceren.

Medio 2011 gereed
Tegen midden 2011 zal de uitbreiding in Bornem een feit zijn. Omdat een degelijke opleiding en training noodzakelijk is, is men in Bornem nu al begonnen met het aanwerven van een twintigtal nieuwe medewerkers. Het gaat voornamelijk om medewerkers met technische profielen. Lex André, Plant Manager van FrieslandCampina in Bornem is blij met de investeringen van FrieslandCampina in België: “Door dit project krijgt de plant in Bornem een nieuwe impuls op het vlak van volumes en tewerkstelling. Wij zullen deze opportuniteit aangrijpen om onze positie verder uit te bouwen en hechten dan ook groot belang aan de verdere opleiding van huidige en toekomstige werknemers.”

Extra producten
Tot op heden produceert men op de site in Bornem de merken Cécémel, Fristi, Nutroma en Extran in glazen flessen, petflessen, blik en aluminium cups. Wanneer het investeringsproject rond is, zullen er voortaan ook Friesche Vlag Goudband, Halvamel en ecologische koffiemelk afgevuld worden in flessen, blikken en cupjes.