Minister Verhagen bezoekt FrieslandCampina

2 februari 2011

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft op 31 januari een bezoek gebracht aan Wageningen (Nederland). De minister begon zijn bezoek met een kennismaking met FrieslandCampina, als start van het programma.

Wageningen is een belangrijk centrum voor innovatie in de agrarische en voedingsmiddelenindustrie. Met de Wageningen Universiteit & Research en innovatieve topbedrijven die er gevestigd zijn is een sterke bundeling van kennis en kunde ontstaan. FrieslandCampina heeft er op dit moment een Research & Development Centre en heeft plannen ontwikkeld voor de concentratie van alle R&D-activiteiten in Wageningen.
De minister ging in gesprek met Cees ’t Hart, ceo van FrieslandCampina, Werner Buck, corporate director Public & Quality Affairs en Toon van Hooijdonk, corporate director Research & Development.

Rondleiding door proeffabriek
De minister besloot zijn bezoek met een rondleiding door de proeffabriek van het Research & Development Centre, onder begeleiding van projectleider Fanny Weinbreck. FrieslandCampina onderzoekt de mogelijkheden voor verlaging van suikergehaltes in zuivelproducten. ‘Op basis van de ontwikkelingen die wij zien in de maatschappij, zetten we met onze innovaties in op gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen’, lichtte Cees ‘t Hart toe. De minister proefde yoghurts met en zonder suiker en met natuurlijke zoetstoffen.

Samenwerking
De wisselwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen (zoals de universiteit) en de overheid wordt door de minister zeer hoog geschat. ‘In die gebieden waarin wij goed zijn moeten wij meer investeren juist door de gecombineerde samenwerking en het benutten van talent’, aldus de minister.

Na afloop twitterde minister Verhagen; ‘FrieslandCampina is een van onze topbedrijven in de AgroFood sector!’