Campina-merk sponsort Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs

22 december 2010

Op het Belterwiede bij Wanneperveen (Nederland) wordt donderdag 23 december het Nederlands Kampioenschap (NK) marathonschaatsen op natuurijs verreden. Nooit eerder werd zo vroeg in de winter een NK marathon op natuurijs verreden. Het merk Campina sponsort deze schaatstocht.

Als de temperatuur in Nederland daalt, stijgt de spanning. De schaatsen worden uit het vet gehaald en iedereen bereidt zich voor op een tochtje over het ijs. Het Nederlands Kampioenschap marathon op natuurijs kan dan ook op een warme belangstelling rekenen. Nadat in 2009 na twaalf jaar voor het eerst weer een NK op natuurijs plaatsvond, wordt het evenement ook dit jaar gehouden.

“De sponsoring is een aanvulling op de Campina merkcampagne ‘100% Nederlandse kwaliteitsmelk’. Campina legt hiermee de link met de oer-Hollandse winterse beelden van helden die de vrieskou trotseren op weg naar eeuwige roem, tegen de achtergrond van ons Nederlandse boerenlandschap. Heel Nederland verbroedert bij het meest Hollandse gevoel dat er bestaat: natuurijs”, stelt Joost Dijkstra, brandmanager Campina bij FrieslandCampina Dagvers. Daarnaast is er voor de deelnemers en de toeschouwers Chocomel en zijn er twee ‘lekker warm mannen’ van Chocomel aanwezig om het publiek warm te knuffelen.