ODW Frischprodukte koopt FrieslandCampina locatie in Elsterwerda

20 oktober 2010

De Duitse onderneming ODW Frischprodukte GmbH, een dochteronderneming van Odenwald Früchte GmbH, neemt de FrieslandCampina vestiging in Elsterwerda (Duitsland) per december 2010 over. Naast het perceel en de gebouwen koopt ODW Frischprodukte ook een deel van de installaties voor de productie van yoghurt en desserts.

Onderdeel van de overeenkomst tussen beide ondernemingen is dat FrieslandCampina tot 2013 een aantal zuivelproducten in Elsterwerda zal laten produceren. De nieuwe eigenaar ODW Frischprodukte zal de 330 medewerkers overnemen, maar is voornemens het personeelsbestand geleidelijk te reduceren. FrieslandCampina zal productielijnen voor yoghurt en desserts voor 31 maart 2012 verplaatsen naar andere vestigingen in Gütersloh en Heilbronn (Duitsland).

FrieslandCampina heeft in december 2009 aangekondigd een aantal locaties in Nederland, België en Duitsland, waaronder de locatie in Elsterwerda, medio 2011 te willen sluiten en de productie naar andere locaties te verplaatsen.

Dirk Jan Hoekstra, director supply chain FrieslandCampina Consumer Products Europe: “Na de aankondiging van de sluiting hebben we de mogelijkheden onderzocht om een nieuwe bestemming voor de locatie Elsterwerda te vinden. Daarin zijn we geslaagd. Wij zijn er van overtuigd dat met deze overdracht aan ODW Frischprodukte de locatie Elsterwerda in goede handen is.”