FrieslandCampina uitgeroepen tot bedrijf met beste HR-beleid van Nederland

8 oktober 2010

Royal FrieslandCampina heeft donderdag 7 oktober jl. de P&O Proffie Award 2010 gewonnen. Jaap de Vries en Jeroen Elfers namen, namens FrieslandCampina, de eervolle prijs in ontvangst op een feestelijke bijeenkomst in Kasteel Amerongen.

De P&O Proffie is dé vakprijs voor excellent HR-beleid in Nederland. Deze wordt voor en door HR-professionals georganiseerd. Dit jaar hadden zich 21 bedrijven en organisaties ingeschreven.

Aan de hand van audits, waarin ook de centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina in Nederland was betrokken, en presentaties van de vijf finalisten KLM, NS, Heinz, Imtech en FrieslandCampina werd bepaald welke onderneming of organisatie de meest aansprekende en structurele resultaten met hun HR-beleid hebben geboekt.

De jury, bestaande uit vooraanstaande HR-professionals uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap, consultancy en media, noemde het HR-beleid van FrieslandCampina een prachtig voorbeeld van hoe een fusie en integratie tussen van oudsher twee aartsrivalen wel degelijk succesvol kan zijn en dat de HRdiscipline daarin een cruciale rol heeft gespeeld. Hierbij lag de nadruk op het samenspel tussen het management, HR en de medezeggenschap.

Jaap de Vries, director Corporate Human Resources bij FrieslandCampina: “Dit is een heel mooie erkenning voor FrieslandCampina, de leden van de verschillende ondernemingsraden, HR-medewerkers en voor al onze medewerkers die het fusieproces hebben meegemaakt. Het fusie HR-team heeft heel veel en goed werk verzet. Het is geweldig dat HR-professionals dit belonen met dé vakprijs op HR-gebied en dat we ons een jaar lang het ‘bedrijf met het beste HR-beleid van Nederland’ mogen noemen.”