FrieslandCampina Cheese wint weer in Wisconsin

15 september 2010

Diverse varianten van Milner kaas, gemaakt door FrieslandCampina Cheese, is drie keer in de prijzen gevallen tijdens de World Championship Cheese Contest in Wisconsin. Ook Frico Cantenaar deed het goed op het kampioenschap. Kaasmakers uit twintig landen deden mee aan deze kaascompetitie.

De top vier van de categorie Reduced Fat Soft & Semi-soft cheeses wordt bezet door kazen van FrieslandCampina. De nummer één is Frico Cantenaar, met het hoogste aantal punten in deze categorie: 99,65. Milner Extra Gerijpt, Milner Mosterd en Milner Gerijpt zitten er vlak achter: alle drie meer dan 99 punten.

Van de 56 inzendingen in de categorie Reduced Fat Soft & Semi-soft cheeses zijn er dertien van FrieslandCampina. Naast de top vier, behalen drie andere kazen een plek in de top tien.

World Championship Cheese Contest
De World Championship Cheese Contest in Wisconsin is de grootste internationale kaascompetitie ter wereld. Meer dan 2.300 deelnemers uit twintig landen doen mee aan de wedstrijden die in verschillende klassen (soorten kaas) zijn ingedeeld. De kazen van FrieslandCampina zijn de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen gevallen.