Roelof Joosten benoemd tot executive director business group Ingredients

6 september 2010


Frans Visser zal op 31 december 2010 zijn functie als lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V. en chief operating officer van de business group Ingredients beëindigen in verband met zijn pensionering.
Roelof Joosten, momenteel managing director van FrieslandCampina Domo, is met ingang van 1 november 2010 benoemd tot executive director van de business group Ingredients van FrieslandCampina. Vanaf 1 januari 2011 zal hij de verantwoordelijkheden van Frans Visser overnemen. Roelof Joosten gaat leiding geven aan de verdere ontwikkeling van de speciale ingrediënten voor onder meer de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. Hij zal gaan rapporteren aan chief executive officer Cees ’t Hart.

Frans Visser (62) is sinds 1 januari 2009 lid van de executive board en chief operating officer van de business group Ingredients. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de industriële activiteiten van de werkmaatschappijen FrieslandCampina DMV, FrieslandCampina Domo, FrieslandCampina Kievit, FrieslandCampina Creamy Creation en FrieslandCampina Dairy Feed. Bovendien is hij lid van de governance board van DMV Fonterra Excipients, een joint venture die ook deel uitmaakt van de business group Ingredients. Vanaf oktober 2006 was hij groepsdirecteur Industrial Products van Campina. Van 1997 tot 2006 bekleedde hij de functie van divisiedirecteur bakkerij-ingrediënten bij CSM. Daarvoor was hij van 1977 tot en met 1996 werkzaam bij Campina, onder meer als hoofd ontwikkeling, directeur DMV International en groepsdirecteur Industriële Producten.

Roelof Joosten (52) is sinds 1 januari 2009 managing director van de FrieslandCampina Domo (hoogwaardige melk- en wei-ingrediënten voor toepassing in kindervoeding, medische voeding en celvoeding). Sinds november 2004 vervulde hij de functie van managing director Friesland Foods Domo. Roelof Joosten was voorheen onder meer werkzaam als regional vice president Europe bij voedingsingrediënten onderneming Quest International.