Definitieve sluiting Packaging Zuid in Leeuwarden

29 juni 2010

FrieslandCampina kondigt vandaag de definitieve sluiting aan van de afdeling Packaging Zuid in Leeuwarden in 2011. In deze afdeling wordt koffiemelk verpakt. Voor het merendeel van de 73 betrokken medewerkers is intern een andere functie beschikbaar; met 11 medewerkers lopen de gesprekken nog. De verwachting is dat ook voor deze medewerkers binnen de onderneming een passende functie beschikbaar is.

De onderhandelingen met de medezeggenschap over deze sluiting zijn inmiddels afgerond.

De sluiting van de afdeling Packaging Zuid is onderdeel van de in december 2009 aangekondigde plannen van FrieslandCampina om de productieactiviteiten in Nederland, België en Duitsland te herschikken. De in Leeuwarden geproduceerde koffiemelk zal straks worden verpakt in Aalter en Bornem (beide in België).