Kapil Garg benoemd tot lid van de executive board van FrieslandCampina

10 juni 2010

De raad van commissarissen van zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft het voornemen Kapil Garg (45) met ingang van 1 augustus 2010 te benoemen tot lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V. met verantwoordelijkheid voor de business group Consumer Products International. Hij was reeds sinds juni 2009 verantwoordelijk voor de activiteiten van deze business group.

De business group Consumer Products International omvat de activiteiten van FrieslandCampina in Azië, het Midden-Oosten en Afrika en tevens export van zuivelproducten vanuit Nederland naar landen buiten de Europese Unie. In 2009 realiseerde de business group een omzet van 1,9 miljard euro (23 procent van de totale omzet van FrieslandCampina van 8,2 miljard euro). Consumer Products International telt 5.860 medewerkers (29 procent van het totale aantal van 20.000 medewerkers). FrieslandCampina beschikt over eigen vestigingen met toonaangevende merken in Indonesië (Frisian Flag), Vietnam (Dutch Lady, Friso), Thailand (Foremost, Betagen), Maleisië (Dutch Lady, Friso), Singapore (Friso), Hong Kong (Friso, Black&White), China (Friso), Saoedi-Arabië (Rainbow) en Nigeria (Peak en Three Crowns).

Kapil Garg is sinds 2001 in diverse internationale functies werkzaam bij FrieslandCampina. Hij was van november 2006 tot juli 2009 managing director van FrieslandCampina WAMCO Nigeria in Lagos. Daarvoor was hij van oktober 2004 tot oktober 2006 controller Consumer & Trade Marketing voor Consumer Products International. Van maart 2001 tot september 2004 was hij marketing director bij FrieslandCampina Indonesia in Jakarta. Voordat hij bij FrieslandCampina ging werken heeft hij onder meer gewerkt bij P.T Indococoa Specialties in Indonesië, Hero Supermarkets in Indonesië (onderdeel van de Dairy Farm Group uit Hong Kong) en bij Cadbury India Limited in India. Kapil Garg heeft zijn Bachelor in Economics en Master of Business Administration behaald in Delhi in India.

Cees ’t Hart, chief executive officer van Royal FrieslandCampina: “Gezien het belang en omvang van onze internationale activiteiten en de ervaring en de prestaties van Kapil Garg is besloten hem tot lid van de executive board te benoemen.
Hij zal in het kader van de realisatie van onze nieuwe strategie ‘route2020’ leidinggeven aan de verdere groei van onze internationale activiteiten in Azië, het Midden-Oosten en Afrika.”

De executive board van FrieslandCampina bestaat verder uit: Cees ’t Hart – chief executive officer, Kees Gielen – chief financial officer, Freek Rijna – chief operating officer business group Consumer Products Western Europe, Piet Hilarides – chief operating officer business group Cheese & Butter en Frans Visser – chief operating officer business group Ingredients.

De ondernemingsraad is advies gevraagd over de benoeming.