Ruim 100.000 bezoekers op de Campina Open Boerderijdag in Nederland

27 mei 2010

65 melkveehouderijbedrijven, verspreid over heel Nederland, hebben op Tweede Pinksterdag hun bedrijf open gesteld tijdens de vijfde Campina Open Boerderijdag. Meer dan 100.000 mensen, een recordaantal, wisten de weg naar een deelnemende boerderij bij hen in de buurt te vinden en kregen uitleg over alles wat er bij de productie van Campina melk komt kijken. De vele kinderen ontdekten hoe spannend een boerderij is en maakten tijdens een rondleiding door de boer of boerin zelf kennis met de koeien. En natuurlijk was er alle ruimte voor speurtochten, schminken en zuivel proeven.

De boer, de koe en het merk Campina zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want Nederlandse melkveehouders en hun koeien staan aan de basis van dagverse Campina melk, karnemelk, yoghurt, vla en slagroom. Campina is een merk van FrieslandCampina, de zuivelonderneming waarvan melkveehouders eigenaar zijn.

Hartelijke ontvangst
FrieslandCampina-veehouders ontvingen ook dit jaar weer graag de vele bezoekers op hun bedrijf om ze uitgebreid kennis te laten maken met alles wat er op de boerderij gebeurt. Met succes, gezien de vele enthousiaste reacties van alle belangstellenden. “Ik woon in de buurt en wilde graag eens kijken wat er nu precies allemaal op deze boerderij gebeurt. Heel erg leuk en interessant. De hartelijke ontvangst, alle leerzame informatie en leuke spelletjes voor de kinderen maken, samen met het mooie weer, zo’n dag tot een succes!” aldus een bezoeker.

Openheid
De openheid van Campina houdt niet op na Tweede Pinksterdag. Ook door het jaar heen organiseren melkveehouders van FrieslandCampina in Nederland schoolklasbezoeken en open dagen. De open dagen bij melkveehouders in Nederland zijn te vinden op de internetsites van Campina (www.campina.nl) en van FrieslandCampina. Verder kunnen consumenten van Campina Boerenland op internet zien van welke melkveehouders de melk afkomstig is.