FrieslandCampina investeert in vergroting productiecapaciteit in Vietnam

18 mei 2010

FrieslandCampina investeert 12 miljoen dollar (circa 8,8 miljoen euro) in een forse uitbreiding  van de productiecapaciteit van de locatie in Binh Duong (Vietnam). De uitbreiding is noodzakelijk door de sterk toenemende vraag naar zuivelproducten onder de merken Dutch Lady, YoMost en Friso.  De fabriek wordt uitgebreid en ingericht volgens de nieuwste technieken en zal daarmee voldoen aan de hoogste kwaliteitstandaarden. Naar verwachting is de uitbreiding eind 2012 volledig operationeel.

“De grens van wat we in de huidige fabriek kunnen produceren is bereikt. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen is een verhoging van de capaciteit noodzakelijk. De afgelopen drie jaar groeide de afzet gemiddeld met 10 procent per jaar. Ook in de eerste paar maanden van dit jaar groeide de afzet fors.  We zijn dan ook zeer verheugd dat we van de Executive Board het groene licht hebben gekregen om de uitbreiding te realiseren”, aldus Jan Bles, managing director FrieslandCampina Vietnam.

Twee productievestigingen
De productielocatie in Binh Duong is de eerste van FrieslandCampina in Vietnam en is operationeel sinds 1996. In deze locatie maakt FrieslandCampina zuivelproducten onder de merken Dutch Lady, YoMost en Friso. Door de sterk groeiende vraag naar onze producten is de productiecapaciteit maximaal benut. Ook in de tweede fabriek van FrieslandCampina Vietnam in Ha Nam, die sinds 2008 operationeel is, wordt de geïnstalleerde capaciteit inmiddels volledig benut. In 2009 zijn we daarom gestart met de voorbereiding van het “Master Plan Processing” voor de productielocatie in Binh Duong. Het tempo van de realisatie van dit omvangrijke investeringsproject hangt mede af van de ontwikkeling van de verwachte vraag en zal naar verwachting uiterlijk eind 2012 afgerond zijn.

Succesfactoren
FrieslandCampina Vietnam maakt een sterke groei door. De loyaliteit van de medewerkers, hun grote inzet én de drie sterke merken: Dutch Lady, YoMost en Friso zijn de belangrijkste succesfactoren. Door continue te investeren in innovatie, marketing en in een hoogwaardige, fijnmazige distributie zijn deze zuivelproducten in heel het land elke dag verkrijgbaar.