Mona, Taksi en Vifit in top 20 succesvolle innovaties

7 mei 2010

Nieuwe producten van A-merk fabrikanten hadden het in 2009 lastig in de Nederlandse supermarkten. Dat had alles te maken met de financieeleconomische crisis. Er waren beduidend minder nieuwe producten in de winkels en de nieuwe producten die er wel waren behaalden veel minder vaak een omzet van 100.000 euro per week. Maar Mona deed het in 2009 erg goed, zo is te zien aan de top 20 die door marktonderzoeksbureau IRI Nederland is samengesteld.

In de top 20 zijn drie introducties van Mona te vinden: de Mona ChocoDreams komen binnen op de derde plaats. Op de 8e plaats staat Mona Oud-Hollandsche Pudding en op plaats 12 staat Mona met de luchtige Slagroompudding met aardbeiensaus. Taksi Tropisch Fruit Geen Suiker Toegevoegd scoort een 17e plaats op de lijst van succesvolle introducties. En Vifit Superfruit komt op de 19e plaats binnen. Al met al staan vijf producten van FrieslandCampina in de innovatie top 20.