Innovation Award voor melk in sachet

6 mei 2010

FrieslandCampina WAMCO Nigeria heeft tijdens het Global Dairy congress in het Oostenrijkse Salzburg de Innovation Award 2010 gewonnen in de categorie ‘milk drink’. De award, een prijs van de International Dairy Federation, werd toegekend voor de introductie van gecondenseerde melk in een sachet op de Nigeriaanse markt.

De gecondenseerde melk werd voorheen alleen aangeboden in 170g blikjes. Mede dankzij een intensieve samenwerking met Research & Development in Leeuwarden (Nederland) werd het mogelijk om de sachets met melk af te vullen en daarna te steriliseren, met behoud van houdbaarheid en smaak. Die techniek is nieuw. Bovendien is de melk, die nu via een 1-persoonsportie van 35 gram wordt aangeboden, ook betaalbaar voor de lagere inkomensgroepen in Nigeria.

Het nieuwe product is gelanceerd in november 2009. Inmiddels is FrieslandCampina WAMCO Nigeria bezig de productiecapaciteit uit te breiden.