Groot succes voor FrieslandCampina Cheese bij kaasconcours in Wisconsin

19 maart 2010


Bij de World Champion Cheese Contest in Wisconsin, die eens per twee jaar wordt gehouden, zijn acht FrieslandCampina Cheese locaties in de prijzen gevallen. Deze internationale kaaskeuring is de grootste en belangrijkste kaaskeuring ter wereld. Het deelnemersveld bestaat uit alle kaasproducerende landen.

De FrieslandCampina Cheese in Bedum veroverde twee gouden medailles. Eén voor de Maasdam 12 kg in de klasse “Baby Swiss” en één voor de Goudse 12 kg licht belegen in de klasse “Goudse jong en medium aged”. FrieslandCampina Cheese in Marum behaalde één gouden medaille voor de Edam matured in de klasse “Edam”. Tevens sleepte de locatie Steenderen één gouden medaille in de wacht voor de Cantenaar in de klasse “Reduced fat”.

Vier zilveren medailles werden gewonnen door de locatie Marum voor een Edam Noordwester jong in de klasse “Edam”, FrieslandCampina Cheese in Tilburg voor de Milner extra gerijpt in de klasse “Reduced fat”,  FrieslandCampina Cheese in Dronrijp voor de Geitenkaas 4,5 kg oud (Frans Hals) in de klasse “Harde Geitekaas” en FrieslandCampina Cheese in Balkbrug voor de folie Maasdam in de klasse “Baby Swiss”.

Brons was er tenslotte voor FrieslandCampina Cheese in Varsseveld met een Edam groot Brood in de klasse “Edam”, FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster met een Folie Gouda Gold in de klasse “Goudse jong en medium aged”, FrieslandCampina Cheese in Steenderen met de Gouda 16 kg Speciaal (Hans Wammes receptuur) in de klasse “Goudse aged” en de locatie in Tilburg met de Milner mosterd in de klasse “Reduced fat”.

Het totaaloverzicht:

  • FrieslandCampina Cheese Bedum 2 x goud
  • FrieslandCampina Cheese Marum 1 x goud en 1 x zilver
  • FrieslandCampina Cheese Steenderen 1 x goud en 1 x brons
  • FrieslandCampina Cheese Balkbrug 1 x zilver
  • FrieslandCampina Cheese Tilburg 1 x zilver en 1 x brons
  • FrieslandCampina Cheese Dronrijp 1 x zilver
  • FrieslandCampina Cheese Varsseveld 1 x brons
  • FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster 1 x brons