Campina zet nieuwe stap in dagverse melk om nog beter in te spelen op behoefte van Nederlandse consument

19 maart 2010


Campina, in Nederland het merk voor dagverse zuivel van de onderneming FrieslandCampina, gaat vanaf mei van dit jaar nog meer onderscheid aanbrengen in het aanbod van dagverse melk. Vanaf dat moment kunnen consumenten kiezen voor Campina melk (betere voedingswaarde) en melk van het authentieke merk Campina Boerenland, dat zich onderscheidt door de rijke, pure smaak. Het onderscheid van Campina en Campina Boerenland begint bij de bedrijfsvoering van de melkveehouders, waarna gescheiden ophaling en verwerking van de melk plaatsvindt. Campina en Campina Boerenland kennen elk een eigen groep melkveehouders.

Bij Campina gaat het om zo’n 300 melkveehouders die hun koeien aangepaste voeding geven in combinatie met weidegang, waardoor Campina melk een betere voedingswaarde heeft dan andere melk. Bij Campina Boerenland betreft het ongeveer 130 melkveehouders die een biologische bedrijfsvoering toepassen (waaronder weidegang). De volle rijke smaak vindt zijn oorsprong in de bereiding met biologische melk en 100 procent natuurlijke ingrediënten. Het authentieke karakter van het merk Campina Boerenland borgen we door de aparte melkstroom vanaf de boerderij.

Meest gekochte merk in zuivel
Nederlanders drinken veel melk; gemiddeld 60 liter per jaar. Campina is het zuivelmerk dat consumenten het meeste kopen. Consumenten kopen Campina, omdat ze verwachten dat Campina zich onderscheidt van andere melk. Campina maakt die verwachting waar, door met het onderscheid te beginnen op de boerderij, bij de voeding van de koe.
Want melk is melk, maar niet alle melk is hetzelfde. Melk is een natuurlijke bron van variatie in voedingswaarde en smaak, omdat boerderijen, koeien en de voeding van koeien verschillen. Iedere melkveehouder kan dat vertellen. Binnen FrieslandCampina hebben we deze boerenwijsheid verder ontwikkeld en onderbouwd met onderzoek.
Consumenten willen graag weten waar hun melk vandaan komt, zo weten we uit contacten met consumenten en uit consumentenonderzoek. Als Campina kunnen we dat als geen ander aangeven, omdat Campina het merk is van de zuivelonderneming FrieslandCampina, die in handen is van melkveehouders in heel Nederland.
Momenteel wordt dat benadrukt in een reclamecampagne in diverse regio’s in Nederland. Deze campagne gaat gepaard met een uitbreiding van de distributie van Campina dagverse zuivel naar het noorden en oosten van Nederland.

Gegarandeerd van Nederlandse bodem
Als Nederlandse consumenten dagverse zuivel van Campina kopen, weten ze dat deze gegarandeerd van Nederlandse bodem afkomstig is en dat ze met hun aankoop bijdragen aan het inkomen van melkveehouders die het Nederlandse landschap onderhouden en hun koeien weidegang geven. Tijdens de Campina Open Boerderijdag, die ook dit jaar plaatsvindt op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei), kunnen consumenten zelf bij melkveehouders gaan kijken. Bij eerdere gelegenheden bezochten zo’n 75.000 volwassenen en kinderen de Campina Open Boerderijdag.