Central Office dynamisch middelpunt van internationale zuivelonderneming

16 februari 2010


Het is zo ver. Het nieuwe Central Office van FrieslandCampina aan het Stationsplein in Amersfoort (Nederland) is in gebruik. Zo’n 700 medewerkers hebben er inmiddels hun nieuwe werkplek. En daar komen in 2011 nog ruim 300 collega’s bij. Op 9 februari deelden medewerkers tijdens een kennismakingsactie op en rond het Stationsplein in Amersfoort zuivelproducten van FrieslandCampina uit, zoals Mona, Milner, Chocomel, Optimel, Vifit en Appelsientje.

Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben een bezoek gebracht aan het nieuwe centraal kantoor van FrieslandCampina. Ze maakten kennis met de executive board van de zuivelcoöperatie en kregen een rondleiding door het pas geopende pand. B&W vinden de werkomgeving erg inspirerend.

Het Central Office is opgezet als het inspirerende en dynamische centrum van de internationale activiteiten van FrieslandCampina, waarbij samenwerking centraal staat. Nu zijn dat de medewerkers van de business group Cheese & Butter, het zogenoemde Corporate Centre en een beperkt aantal medewerkers van de business groups Consumer Products International (CPI) en Ingredients. De ruim 300 collega’s die in 2011 ook hun werkplek in Amersfoort zullen krijgen, zijn van de business groups Consumer Products Europa (CPE) en Ingredients.
De collega’s die nu in Amersfoort werken, zijn afkomstig van 13 verschillende kantoren in Nederland.

Manier van werken en kantoorinrichting passen bij ambitie FrieslandCampina
De overgang naar het centraal kantoor markeert een nieuwe fase binnen FrieslandCampina. Vanuit dit gezamenlijke pand kunnen de collega’s met elkaar werken aan optimale kennisuitwisseling en de verdere ontwikkeling van FrieslandCampina.
Het nieuwe centraal kantoor staat symbool voor de wijze waarop mensen binnen FrieslandCampina met elkaar willen gaan werken: open en transparant, met ruimte voor discussie en elkaar respectvol uitdagen. Hier hoort een manier van werken en inrichting bij die past bij de ambitie om FrieslandCampina als zuivelmultinational verder te ontwikkelen. Medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het scheppen van de juiste cultuur en werksfeer. Dat doen we via een nieuwe manier van werken, die drie pijlers kent:

Embrace Challenge (We gaan de uitdaging aan) – Als FrieslandCampina staan we voor grote uitdagingen. Deze gaan we niet uit de weg, integendeel! Alleen zo kunnen we de weg banen voor bijvoorbeeld verdere innovatie en duurzaamheid.

Grow Together (We gaan samen groeien) – We kunnen trots zijn op onze nieuwe zuivelmultinational. Maar alleen door samen te werken en elkaar te helpen, kunnen we blijven groeien. We doen het echt samen, door samen te werken in teams.

Feel Accountable (We voelen ons verantwoordelijk) –We stellen het gewenste resultaat centraal en worden daarop beoordeeld, maar we laten tegelijkertijd ook het aanwezige talent tot bloei komen. De wijze waarop ons nieuwe centraal kantoor is opgezet en ingericht, helpt ons daarbij.

Adresgegevens:

Centraal Kantoor FrieslandCampina
Stationsplein 4
3818 LE  Amersfoort
 
Postbus 1551
3800 BN  Amersfoort

T +31 (0)33 713 33 33