Uitbreiding distributie dagverse zuivel Campina in Nederland

9 december 2009


Campina is voor FrieslandCampina hét merk voor dagverse zuivel in Nederland, met vanouds een sterke positie in het westen, midden en zuiden van het land. Door de fusie is Campina nu ook het merk van melkveehouders in Noord- en Oost Nederland. De werkmaatschappij FrieslandCampina Dagvers is gestart de bekendheid en de distributie van dagverse zuivel onder het Campina merk uit te breiden naar Noord- en Oost-Nederland, waar ook een groot deel van de leden-melkveehouders van FrieslandCampina het bedrijf heeft. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, in de vorm van een aantal winkelketens dat nu landelijk Campina voert als merk in dagverse zuivel. Retailmanagers maken via een bezoek aan de boerderij kennis met de bron van Campina’s dagverse zuivel.

Al enkele jaren is Campina het door consumenten meest gekochte merk in de Nederlandse supermarkt. Onder het merk Campina kunnen consumenten een breed pakket dagverse zuivel kopen. Naast halfvolle en volle melk, naturel yoghurt en vanillevla zijn dat specialiteiten, zoals Fruitmelk en diverse vlaspecialiteiten.

Nederlandse oorsprong
Na de fusie van Friesland Foods en Campina is FrieslandCampina Dagvers gaan werken aan de landelijke uitrol van de dagverse producten onder Campina-merk. Daarbij ligt het accent met name op de oorsprong van de producten, namelijk van Nederlandse melk geproduceerd op de melkveebedrijven van de leden van de coöperatie FrieslandCampina. Bovendien draagt verkoop van producten onder het merk Campina bij aan het resultaat van de onderneming FrieslandCampina, die in handen is van melkveehouders.

Meer waarde creëren in dagverse zuivel
Om de detailhandel en supermarktmanagers in Noord- en Oost-Nederland ermee bekend te maken dat Campina het merk is van melkveehouders ‘om de hoek’, zijn zij uitgenodigd voor een bijeenkomst op boerderijen van FrieslandCampina-veehouders in de buurt. Voor de leden-melkveehouders een mooie gelegenheid de vertegenwoordigers en supermarktmanagers te laten zien hoeveel zorg zij dagelijks besteden aan het product melk. Voor de supermarktmanagers, de vertegenwoordigers van FrieslandCampina Dagvers en de melkveehouders is het bovendien een goede  gelegenheid  te spreken over de mogelijkheden om met onderscheidende concepten meer waarde te creëren in dagverse zuivel.