Internationale kaasprijzen voor FrieslandCampina

2 december 2009


FrieslandCampina viel tijdens de 2009 World Cheese Awards in de prijzen. Het kaasassortiment haalde maar liefst zes onderscheidingen binnen waaronder twee gouden.

FrieslandCampina is fabrikant van traditionele en speciale Nederlandse kazen en won twee keer goud met Frans Hals (extra belegen geitenkaas) en Frico Edam mild, zilver met Frico Chevrette mild en drie keer brons met Vermeer (zachte Gouda met fruitachtige smaak), Frico Old Dutch Master (overjarige Gouda) en Rembrandt (overjarige Gouda).

De jaarlijkse prijsuitreiking is onderdeel van het tweedaagse festival van The Guild of Fine Food dat dit jaar werd bezocht door 15.000 kaaskenners. De 2470 ingezonden kazen uit 34 verschillende landen werden beoordeeld door 150 deskundigen afkomstig uit 24 landen.