Meer aandacht voor kalveropfok voor betere melkkwaliteit in Thailand

13 november 2009


FrieslandCampina Dairy Feed en FrieslandCampina Thailand gaan samen werken aan het verbeteren van het management op Thaise boerderijen als het gaat om kalveropfok. Een betere kalveropfok en meer gezondheid bij de kalveren is positief voor de melkkwaliteit en het boerderijmanagement.

De samenwerking is een logische stap: FrieslandCampina Thailand, dat de Thaise consument voorziet van een breed assortiment zuivelproducten, werkt nu al samen met Thaise zuivelcoöperaties voor de aanlevering van melk. De coöperaties zijn op hun beurt weer klant van FrieslandCampina Dairy Feed. FrieslandCampina is wereldwijd een belangrijke leverancier van opfokvoeders voor jonge dieren, zoals kalveren. In Thailand heeft FrieslandCampina Dairy Feed een sterke positie in de markt voor voeders voor kalveren. Door de samenwerking staat FrieslandCampina Dairy Feed aan de wieg van de Thaise melk die FrieslandCampina Thailand verwerkt tot producten voor consumenten in Thailand.

Verbeteren van de zuivelprestatie
Onlangs zijn enkele zuiveladviseurs van FrieslandCampina Thailand op bezoek geweest in Nederland, waar FrieslandCampina Dairy Feed is gevestigd. Zij werden vergezeld door een aantal medewerkers van het Thaise ministerie van Landbouw. Tijdens dit bezoek heeft de Thaise delegatie onder meer gesproken met de afdeling coöperatieve zaken van FrieslandCampina en met een aantal leden-melkveehouders. Ook zijn gesprekken gevoerd met medewerkers van FrieslandCampina Dairy Feed.

Vervolgstappen
Bij een aantal Thaise voorbeeldboerderijen zal dit verbeterde boerderijmanagement worden toegepast. Bijvoorbeeld met aanpassingen aan de kalvervoeding tijdens de eerste dagen, gebruik van ruw- en krachtvoer, schoon water en extra aandacht voor gezondheid van de kalveren.