Overname merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! door Inza afgerond

2 november 2009


De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend aan de koop door de Belgische zuivelcoöperatie Inza cvba (dochter van Milcobel cvba) van de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! van Koninklijke FrieslandCampina N.V.

De transactie is 31 oktober 2009 afgerond en omvat de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! in de Europese Unie, de recepturen van de producten evenals de bijhorende handelsactiviteiten. Bij de overname zijn geen medewerkers betrokken. FrieslandCampina krijgt van Inza een licentie om het merk Yogho! Yogho! binnen de Europese Unie, maar buiten de Benelux, te gebruiken. Buiten de Europese Unie blijft FrieslandCampina eigenaar van beide merken.

Inza produceert en verkoopt lang houdbare melk, melkdranken en functionele voeding. Beide merken passen uitstekend in de strategie en het assortiment van Inza. FrieslandCampina zal nog tijdelijk de producten voor Inza blijven produceren gedurende een overgangsfase.

De Europese Commissie stemde in december 2008 in met de fusie tussen Friesland Foods en Campina op voorwaarde dat de dagverse zuivelactiviteiten in Nijkerk, de kaasproductielocatie in Bleskensgraaf en de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! zouden worden verkocht om een te sterke positie van FrieslandCampina op de Nederlandse / Belgische markt te voorkomen.