Gouden Kaasboor 2009 naar Hette Bouma

16 oktober 2009


De Gouden Kaasboor 2009 is gewonnen door Hette Bouma, werkzaam bij het kaasbedrijf van FrieslandCampina in Dronrijp (Nederland). Bouma was, met 232 punten, de beste van de 469 deelnemers aan de vijftigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC), de wedstrijd die uitwijst wie de beste kaaskenner van Nederland is. De ketting met de Gouden Kaasboor is Bouma omgehangen door Gerrit Braks, oud-minister van Landbouw in Nederland.

Al 50 jaar is het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven.
Naast de Gouden Kaasboor voor Bouma waren er prijzen voor de FrieslandCampina-medewerkers mevrouw J. Nijhuis (verguld zilver), de heren J. Heida (zilver), B. Dekkers, R. van Vroenhoven, M. Bakker, en P. van Osenbruggen (brons voor de laatstgenoemden).