Imago-onderzoek wijst uit: Mona is in Nederland sterkste merk in levensmiddelen

9 oktober 2009


Mona, een merk van FrieslandCampina, is door de Nederlandse supermarktklanten gekozen tot Merk van het Jaar 2009. Dit maakte de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) donderdag 8 oktober bekend op haar Jaarbijeenkomst in Utrecht.

Mona is uitgeroepen tot sterkste levensmiddelenmerk van Nederland. Dit jaar hield onderzoeksbureau GfK voor de derde maal een imago-onderzoek naar de vijftig grootste merken in de supermarkt. Daarbij beoordeelden 6.000 consumenten de merken op aspecten als kwaliteit, betrouwbaarheid, positieve associaties of maatschappelijke bijdrage. Daarnaast beoordeelden supermarktondernemers de merken. Mona eindigde in het totaalklassement op de eerste plaats.

De “Merk van het Jaar Award” werd door de FNLI voorzitter overhandigd aan Patrick Reekmans van FrieslandCampina. De Award is dit jaar voor de derde keer uitgereikt en de winnaar is het merk dat absoluut de hoogste score in gemeten merkkracht heeft behaald. Naast FrieslandCampina met Mona vielen ook Verkade, Douwe Egberts en Pickwick in de prijzen.

De Award is in het leven geroepen door de FNLI samen met EFMI Business School en GFK Panel Services.