Voortgang verkoop kaasactiviteiten Bleskensgraaf

18 september 2009


De verkoop van de kaasactiviteiten in Bleskensgraaf (Nederland) wordt door FrieslandCampina voorzien binnen de door de Europese Commissie gestelde termijn. Van overname van de verkoop door de Commissie, zoals gesuggereerd in de media, is dan ook absoluut geen sprake. FrieslandCampina heeft het verkoopproces geheel in eigen hand en heeft er alle vertrouwen in dat de verkoop overeenkomstig de afspraken met de Europese Commissie zal worden afgerond.

De Europese Commissie gaf eind december 2008 toestemming voor de fusie van Friesland Foods en Campina op voorwaarde dat onder andere de kaasproductielocatie in Bleskensgraaf verkocht zou worden.

Bleskensgraaf Cheese B.V. produceert en verkoopt Goudse kaas van 12 kilo en blokkaas en beschikt over een productiecapaciteit van 39.000 ton kaas. Ook is het mogelijk de kaassoorten Edam en Maasdam te produceren. Bij het bedrijf werken 58 mensen in vaste dienst en 10 uitzendkrachten. De omzet over 2008 bedroeg circa 140 miljoen euro.

Aan de andere fusievoorwaarden van de Europese Commissie heeft FrieslandCampina inmiddels kunnen voldoen. De activiteiten in dagverse zuivel (Nijkerk Dairy B.V.) zijn verkocht aan Arla Foods, de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! zijn voor de Benelux verkocht aan Milcobel en voor de beschikbaarstelling van Nederlandse boerderijmelk is de Dutch Milk Foundation opgericht.