FrieslandCampina sluit nieuwe kredietfaciliteit af met banksyndicaat

27 augustus 2009

Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft een nieuwe kredietfaciliteit afgesloten voor een bedrag van 1 miljard euro met een syndicaat van Nederlandse en internationale banken.

De gesyndiceerde gecommitteerde kredietfaciliteit heeft een looptijd van drie jaar en wordt gebruikt voor de lopende financiering van de onderneming. Deze nieuwe kredietfaciliteit vervangt de Friesland Foods 550 miljoen euro doorlopende kredietfaciliteit van 18 april 2005 met een looptijd van vijf jaar en bilaterale kredietfaciliteiten van Campina. In juli is de inschrijving geopend. Uiteindelijk bleek de faciliteit met 25 procent overtekend.

Kees Gielen, CFO van Koninklijke FrieslandCampina: “We zijn er, ondanks de huidige lastige kredietomstandigheden, in geslaagd om een nieuwe kredietfaciliteit af te sluiten. Uit de grote internationale belangstelling en overtekening blijkt het vertrouwen dat financiële instellingen in FrieslandCampina hebben. Onze goede internationale positie op het gebied van zuivel en onze coöperatieve structuur heeft daarbij een rol gespeeld. Dit is belangrijk voor onze leden-melkveehouders die via de coöperatie de eigenaren van de onderneming zijn.”

Het syndicaat bestaat uit de volgende banken: Fortis Bank Nederland, ING Wholesale Banking, Lloyds TSB Bank plc, Rabobank International, the Royal Bank of Scotland, Bank of Tokyo Mitsubishi, Friesland Bank, KBC, Banque LBLux, NIBC, HSBC, BBVA, Citibank en Intesa SanPaolo.