Melk drinken vermindert kans op hart- en vaatziekten

27 juli 2009


Door regelmatig melk te drinken heeft men 15 tot 20 procent minder kans op een hartaanval of andere hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van enkele Britse universiteiten.

Onderzoekers van de universiteiten van Reading, Bristol en Cardiff vergeleken de resultaten van 324 studies naar de oorzaken van hart- en vaatziekten en diabetes. Ze zetten de resultaten van deze onderzoeken af tegen cijfers over de consumptie van zuivel en gegevens over kanker (zoals gepubliceerd door de Wereld¬gezond¬heids¬organisatie). 

Melk drinken goed voor de gezondheid
De kans op overlijden door hartfalen en beroertes neemt af door het drinken van melk, zeggen de Britse wetenschappers. Ook kinderen die veel zuivelproducten zoals melk en kaas eten, hebben een hogere levens¬verwachting hebben dan kinderen die dat niet doen.