Hogere consumptie van Landliebe Landmilch ‘ohne Gentechnik’

7 juli 2009


Duitse consumenten kopen meer Landliebe Landmilch, terwijl de totale aankopen aan consumptiemelk in Duitsland juist lager zijn dan een jaar geleden. Michael feller, managing director FrieslandCampina Deutschland, schrijft de positieve ontwikkeling van Landliebe Landmilch toe aan het Landliebe veevoerconcept, ‘ohne Gentechnik’.

De FrieslandCampina-veehouders die de melk leveren voor Landliebe Landmilch, geven hun melkkoeien naast gras uitsluitend inheemse, traditionele veevoeders, die gegarandeerd vrij zijn van genetische modificatie. Op grond van de Duitse wetgeving verdient én draagt Landliebe Landmilch het stempel ‘ohne Gentechnik’.
Na de start met 150 miljoen kilo melk in de herfst van 2008, leveren de Landliebe-boeren van FrieslandCampina inmiddels al een groter volume Landliebe melk aan FrieslandCampina.

Past bij Landliebe
“De detailhandel heeft ons bevestigd dat het stempel ‘ohne Gentechnik’ prima past bij Landliebe”, weet Michael Feller, managing director bij FrieslandCampina Deutschland. Consumenten voegen de daad bij het woord. Zo kochten ze in de eerste vier maanden van 2009 meer Landliebe Landmilch, terwijl de totale markt daalde. Het stempel ‘Ohne Gentechnik’ heeft bijgedragen aan het succes van Landliebe Landmilch.
Het hele merk ontwikkelt zich goed, aldus Feller: “Onze activiteiten zoals een nieuw design, nieuwe recepturen, innovaties en nieuwe verpakkingen werpen hun vruchten af.“

Lange termijn
Het doel voor de lange termijn is, volgens managing director Michael Feller, dat het hele Landliebe-assortiment het stempel ‘ohne Gentechnik’ mag dragen. Zo ver is het echter nog niet, omdat dan ook alle ingrediënten gegarandeerd vrij van genetisch gemodificeerde organismen moeten zijn. Met name voor producten met veel andere ingrediënten dan melk, is dat een hele uitdaging.