Inza heeft het voornemen de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! te kopen van FrieslandCampina

30 juni 2009


De Belgische zuivelcoöperatie Inza cvba (dochter van Milcobel cvba) en de Nederlandse zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. hebben een principe overeenkomst bereikt over de overname door Inza van de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! van FrieslandCampina.

De voorgenomen koop omvat de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! in de Europese Unie, de recepturen van de producten evenals de bijhorende handelsactiviteiten. Bij de overname zijn geen medewerkers betrokken.

Yogho! Yogho! omvat een assortiment van houdbare yoghurtdranken en Choco! Choco! zijn houdbare chocoladedranken. De producten worden geproduceerd in de productievestigingen van FrieslandCampina in Aalter en Sleidinge in België.

Inza produceert en verkoopt lang houdbare melk, melkdranken en functionele voeding. Beide merken passen uitstekend in de strategie en het assortiment van Inza. FrieslandCampina zal nog tijdelijk de producten voor Inza blijven produceren gedurende een overgangsfase.

FrieslandCampina krijgt van Inza een licentie om de merken binnen de Europese Unie (maar buiten de Benelux) te gebruiken. Buiten de Europese Unie blijft FrieslandCampina eigenaar van de merken.

De definitieve afronding van de overdracht van de merken is afhankelijk van instemming van de Europese Commissie. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt. Het is de verwachting dat de transactie in het derde kwartaal van 2009 kan worden afgerond.

De Europese Commissie stemde op 17 december 2008 in met de fusie tussen Friesland Foods en Campina op voorwaarde dat de dagverse zuivelactiviteiten in Nijkerk, de kaasproductielocatie in Bleskensgraaf en de Yogho! Yogho! en Choco! Choco! zouden worden verkocht om een te sterke positie van FrieslandCampina op de Nederlandse / Belgische markt te voorkomen.