FrieslandCampina verplaatst activiteiten uit Oldenzaal naar Nuenen

30 juni 2009


Royal FrieslandCampina heeft het voornemen de activiteiten gericht op ambachtelijke en semi-industriële bakkerij en horeca van Polderland Zuivel B.V. in Oldenzaal samen te voegen met die van Friesland Foods Professional in Nuenen (beide in Nederland). Als gevolg hiervan wordt de vestiging in Oldenzaal in de loop van 2010 gesloten.

Polderland Zuivel B.V., onderdeel van voormalig Campina, verkoopt vanuit Oldenzaal room, ijs en ijsmixen en eiproducten onder de merken Polderland, Campina Professioneel, Neerlandia en Roomland. Bij het bedrijf werken 25 personen.

Friesland Foods Professional, onderdeel van voormalig Friesland Foods, produceert en verkoopt room, boter, gebaksvullingen, desserts en sauzen onder de merken Debic, Hollandia en Evri. Bij het bedrijf werken 36 personen in de commerciële afdeling en 42 in de productie.

Door samenvoegen van de activiteiten wordt er een sterkere en professionelere onderneming gevormd. Het is dan ook efficiënter de activiteiten samen te voegen en vanuit één locatie in Nuenen de foodservice markt in Nederland te bedienen. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam FrieslandCampina Professional. De voorgenomen reorganisatie past in het beleid van FrieslandCampina om de kosten te beheersen en de efficiency verder te verbeteren.

Sociale gevolgen
Als gevolg van de sluiting van de locatie komen functies in Oldenzaal en Nuenen te vervallen. Eind september zal hier meer duidelijk over zijn. Op de betrokken vaste medewerkers is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. Voor de betrokken medewerkers zal binnen of buiten FrieslandCampina naar een passende oplossing worden gezocht. De verwachting is dat er binnen FrieslandCampina voldoende functies voor herplaatsing beschikbaar zijn. Aan de ondernemingsraad van FrieslandCampina is over de voorgenomen sluiting advies gevraagd.