Nieuwe aanpak schoolmelk op Nederlandse basisscholen

4 juni 2009


Al meer dan 50 jaar voorziet Campina Schoolmelk Nederlandse kinderen van zuivelproducten. Melk bevat veel vitaminen/mineralen en bouwstoffen, die kinderen in de groei zo hard nodig hebben. In 2008 hadden 110.000 kinderen op 3.000 scholen een Schoolmelk abonnement. FrieslandCampina Dagvers wil echter meer doen om kinderen gezond te laten groeien en introduceert met ingang van het schooljaar 2009/2010 vernieuwde zuivelproducten en vers gesneden fruit, onder de naam: Campina op School.

De snelle ontwikkeling van overgewicht vormt zowel op wereldschaal als in Nederland een toenemende bedreiging van de volksgezondheid. De Nederlandse regering wil een integrale aanpak voor de bestrijding van overgewicht en doet daarom in de nota Overgewicht een beroep op diverse maatschappelijke partners, zoals schoolbesturen en lokale overheden, om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van overgewicht
Bovendien wil de overheid een gezonde voedselkeuze van de consument beter mogelijk maken en een gezond aanbod vanuit het bedrijfsleven bevorderen. Het is belangrijk om “de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken”

Goed eet- en drinkgedrag stimuleren
Campina op School wil goed eet- en drinkgedrag stimuleren door het aanbieden van gezonde tussendoortjes voor op school. Uit een fruit testmarkt in het voorjaar van 2008 is gebleken dat ouders en schoolbesturen fruit op scholen willen. Fruitmasters en FrieslandCampina hebben het afgelopen jaar daarom hun krachten gebundeld om in het schooljaar 2009/2010 te kunnen starten met een project dat gezonde voeding voor kinderen ”de makkelijke keuze maakt”: het beschikbaar stellen van schoolmelk én schoolfruit. De naam Schoolmelk dekt de lading dus niet langer en daarom heet Campina Schoolmelk voortaan Campina op School.
Het zuivelassortiment van Campina op School is aangepast en gemoderniseerd. Bij de keuze van deze producten is rekening gehouden met de richtlijnen “Goede Voedingskeuze” van het Voedingscentrum.
Verder wordt gestart met de levering van Funfruit appelmix en seizoensmix in bakjes met gesneden vers fruit, die twee keer per week vers en gekoeld worden geleverd op alle deelnemende scholen.