Campina Open Boerderijdag trekt ruim 80.000 bezoekers

4 juni 2009


Boven verwachting en nóg meer bezoekers dan vorig jaar! Nooit eerder was in Nederland de belangstelling voor een actief kijkje op een melkveebedrijf zo overweldigend. Met ruim 80.000 bezoekers was de Campina Open Boerderijdag op tweede pinksterdag (maandag 1 juni) een groot succes. De boerderijgasten kregen op een zonovergoten dag uitleg over alles wat er bij de productie van Campina-melk komt kijken. Ook stroopten ze de mouwen op om zelf mee te draaien in het reilen en zeilen op de boerderij.

De bijzondere belangstelling voor het boerderijleven betrof niet alleen volwassenen, maar juist ook de kleintjes. Zij konden naar hartelust buitenspelen op het erf, een speurtocht lopen, hun weg proberen te vinden in een stro-doolhof of zelf een koe melken, en natuurlijk de boeren zelf en hun koeien ontmoeten.

De boeren van FrieslandCampina organiseren het gehele jaar door open dagen op hun boerderij, maar de Campina Open Boerderijdag vormt hiervan ieder jaar het absolute hoogtepunt. Maar liefst 55 FrieslandCampina-boeren, verdeeld over de provincies Friesland, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, openden op tweede pinksterdag hun deuren voor publiek. Voor het eerst deden ook boerderijen mee in het oosten en noorden van het land.

Kijkje in de zuivelkeuken
Veel FrieslandCampina-boeren waren ook dit jaar weer bereid alle belangstellenden op hun boerderij te verwelkomen om ze alle kneepjes van het ‘zuivelvak’ te leren. Met succes, want de bezoekers waren enthousiast. “Erg leuk en interessant om een keertje met eigen ogen te zien waar onze zuivel nou echt vandaan komt. Deze boerderij staat bij ons in de buurt, maar ik heb nooit geweten wat er nou precies allemaal achter de schuurdeuren gebeurt. We werden zeer hartelijk welkom geheten en we kunnen overal rondkijken op de boerderij. En het mooie weer maakt de dag natuurlijk helemaal geslaagd”, aldus een bezoeker.

Kennismaken met echte koeien
Ook voor de kinderen was het niet alleen een ideale dag om met andere kinderen lekker buiten te spelen. Veel jonge bezoekertjes waren verrast bij het zien van de stallen en echte koeien. Niet alleen mochten zij de koeien van dichtbij bewonderen, maar ook was het voor veel kinderen leerzaam om te zien waar de melk uit de supermarkt wordt ‘gemaakt’.

Dominiek Franken, Marketing Directeur Campina: ” Het prachtige weer heeft natuurlijk erg geholpen, maar we zijn heel tevreden over de hoge opkomst en de sfeer tijdens de Campina open Boerderijdag. Mensen hebben ervaren dat ‘Lekker voor Vandaag, Goed voor Morgen’ niet zomaar een slogan is, maar dat we die als Campina samen met onze boeren elke dag invullen.”