FrieslandCampina sluit vestiging in Oud Gastel

7 mei 2009Verplaatsing productie naar andere locaties

Koninklijke FrieslandCampina heeft het voornemen de locatie in Oud Gastel (Nederland) per juni 2010 te sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar andere productielocaties van FrieslandCampina. Door de sluiting komen de 105 arbeidsplaatsen in Oud Gastel te vervallen.

Koninklijke FrieslandCampina heeft het voornemen de locatie in Oud Gastel per juni 2010 te sluiten. De activiteiten worden verplaatst naar andere productielocaties van FrieslandCampina. Door de sluiting komen de 105 arbeidsplaatsen in Oud Gastel te vervallen.

In de vestiging van FrieslandCampina Professional in Oud Gastel worden room, ijsmix, koffiemelk en roomkaas geproduceerd. De productie wordt verplaatst naar andere FrieslandCampina vestigingen. De room in spuitbussen gaat naar Lummen (België), de productie van koffiemelk in cups naar Aalter (België), koffiemelk in kartonverpakking naar Leeuwarden (Nederland) en room en ijsmix in grootverpakking naar Lummen en Nuenen (Nederland). Waar het best roomkaas kan worden geproduceerd, wordt nog nader onderzocht.

In verband met de beschikbare productiecapaciteit in de andere locaties kan met relatief beperkte investeringen de productie worden verplaatst. In Lummen zal het aantal arbeidsplaatsen met 18 toenemen als gevolg van de uitbreiding van de capaciteit. In de overige locaties kan de productie met de huidige bezetting plaatsvinden.

De voorgenomen reorganisatie past in het beleid van FrieslandCampina om de kosten te beheersen en de efficiency verder te verbeteren.

Sociale gevolgen
Als gevolg van de sluiting van de locatie komen 89 vaste arbeidsplaatsen en 16 tijdelijke functies in Oud Gastel te vervallen. Op de betrokken vaste medewerkers is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. Voor de medewerkers zal binnen of buiten FrieslandCampina naar een passende oplossing worden gezocht. De verwachting is dat er binnen FrieslandCampina voldoende functies voor herplaatsing beschikbaar zijn. Aan de ondernemingsraad van FrieslandCampina is over de voorgenomen sluiting advies gevraagd.