Aangescherpte positionering legt meer emotie in Campina-merk

5 mei 2009


‘Lekker voor Vandaag, Goed voor Morgen’. Dat is de insteek die FrieslandCampina Dagvers vanaf nu kiest voor het Campina-merk in Nederland. De aangescherpte positionering komt tot uiting in een nieuwe reclamecampagne, die deze week van start gaat. FrieslandCampina Dagvers wil bereiken dat consumenten nog meer gevoel krijgen bij het Campina-merk. Sinds jaar en dag is Campina het meest gekochte en het bekendste zuivelmerk in Nederland.

“Zuivel is een vast onderdeel van het dagelijkse leven in Nederland, maar de consument krijgt steeds meer keuze binnen zuivel. In de afgelopen jaren hebben wij daarop ingespeeld door het onderscheidend vermogen van onze Campina-merkproducten te vergroten ten opzichte van andere merken en huismerken, bijvoorbeeld door onze melk met een aangepaste vetsamenstelling. Die route blijven we vervolgen. We zullen blijven komen met relevante en onderscheidende zuivelproducten, waarmee we veel mensen aanspreken. Tegelijkertijd willen we ook meer emotie in ons merk leggen”, zegt Dominiek Franken, marketing director bij FrieslandCampina Dagvers. Deze werkmaatschappij, onderdeel van de business group Consumer Products Western Europe, is verantwoordelijk voor de activiteiten in dagverse zuivel op de Nederlandse markt.

Kiezen voor het lekkere van vandaag én het goede van morgen
‘Bewust genieten en me goed voelen over mezelf en mijn directe leefomgeving`. Dat is een ontwikkeling die FrieslandCampina Dagvers bij steeds meer Nederlandse consumenten ziet.
Daar gaat het Campina-merk op aanhaken, met een nieuwe reclamecampagne als eerste zichtbare bewijs. Franken: “Onze nieuwe campagne gaat over de eeuwige keuze tussen ‘ik geniet van het moment’ en aan de andere kant ‘wat is het gevolg voor mijn toekomst?’ Wij willen aangeven dat je met Campina kiest voor het lekkere van vandaag én tegelijkertijd voor het goede voor morgen. Want Campina staat voor zuivel waar je van kan genieten, maar tegelijkertijd verantwoord met de beste bouwstoffen. Met Campina kun je dus bewust genieten en bijdragen aan een goede ontwikkeling en gezondheid. De nieuwe campagne heeft daarom ook als pay-off: Campina. Lekker voor Vandaag, Goed voor Morgen.”

Open dag
Om consumenten te laten kennismaken met de natuurlijke oorsprong van zuivelproducten is er op tweede pinksterdag (maandag 1 juni) voor de vierde keer op rij de Campina Open Boerderijdag. Bij 55 melkveehouders in het hele land kunnen volwassenen en kinderen daar op ludieke wijze het zuivelleven ontdekken. Franken: “Lekker voor Vandaag, in de zin van spelen op de boerderij,  en Goed voor Morgen, omdat je er wat van opsteekt.”