“Ik heb mijn handicap omgezet in kracht”

11 juli 2017

“Ik heb mijn handicap omgezet in kracht”Syeda Uzma Shah werkt als HR Executive bij Engro Foods, een zuivelbedrijf in Pakistan waar FrieslandCampina eind 2016 een meerderheidsbelang in heeft verworven. Ondanks haar lichamelijke beperking, heeft Uzma een uitdagende baan gevonden waar ze veel voldoening uit haalt.

“De afdeling Talent Acquisition is voor externe kandidaten het gezicht van de organisatie. Ons team bestaat uit vier medewerkers en onze voornaamste verantwoordelijkheid is het bouwen aan een zichtbaar merk waar toptalent op afkomt. Ook houden wij ons bezig met wat daarna komt: het onboarding programma. Hiermee zorgen wij ervoor dat nieuwe medewerkers goed toegerust aan hun nieuwe functie kunnen beginnen.”

“Ik haal veel voldoening uit mijn werk, omdat een juiste match tussen een vacature en een sollicitant bijdraagt aan het succes van onze organisatie. Het automatiseren van onze processen is een project waar ik met trots op terugkijk, want het helpt bij het sneller invullen van vacatures en het verbetert de kandidaatbeleving. Doordat het sollicitatieproces volgens heldere stappen is ingericht, zorgt het voor een positieve ervaring voor de kandidaat. En dat heeft weer een gunstig effect op het imago van Engro Foods.”

“Anderhalf jaar werk ik nu bij Engro Foods. Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Dat is in Pakistan niet zo vanzelfsprekend vanwege mijn lichamelijke beperking; ik ben in 2003 na een verkeersongeval verlamd geraakt vanaf mijn middel. Het kantoor van Engro Foods is al voor mijn komst rolstoeltoegankelijk gemaakt. Helaas geldt dat niet voor het merendeel van de (openbare) gebouwen in Karachi. Ook is het openbaar vervoer nog altijd niet geschikt voor mensen met een rolstoel. Jaren geleden heb ik besloten om van mijn handicap een kans te maken: ik heb een eigen NGO ‘Enable Pakistan’ opgezet waarmee ik mij inzet voor gelijke kansen voor mensen met een beperking.”

“Bij Engro Foods zijn we heel blij met de acquisitie door FrieslandCampina. Het biedt ons de mogelijkheid om kennis te delen en geeft ons inzichten van best practices over de hele wereld.”