Vandaag telt FrieslandCampina in België ongeveer 1500 werknemers. Er zijn vijf Belgische productielocaties: in Aalter, Bornem, Bree, Genk en Lummen waar naast producten voor de Belgische markt ook heel wat producten voor de Britse, Franse, Nederlandse en Duitse markt worden gemaakt. Enkele bekende merken uit ons productaanbod zijn Campina, Joyvalle, Fristi, Cécémel en Nutroma. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken. Vanuit Destelbergen worden deze gecommercialiseerd. FrieslandCampina in Lummen produceert producten voor de professionele markt, waaronder Debic.

Kwaliteit & veiligheid

Om de veiligheid en kwaliteit binnen de hele keten te garanderen, van veehouderij tot distributie, hanteren wij een uniform kwaliteitssysteem: Foqus. Met Foqus biedt FrieslandCampina consumenten, klanten en overheden de garantie dat onze producten en productieprocessen aan de strenge criteria voor kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen voldoen.

FrieslandCampina wil dat al onze medewerkers, leveranciers en bezoekers weer gezond en veilig thuiskomen. We verwachten dat alle werknemers, leveranciers en bezoekers ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen veiligheid en die van anderen.

Innovatie voor gezond, voedzaam, gebalanceerd eten

Innovatie is een belangrijke bouwsteen van FrieslandCampina’s strategie route2020 van duurzame groei én waardecreatie. We richten onze R&D-inspanningen vooral op: zuiveldranken, kindervoeding en merkkaas.

De aandachtsgebieden daarbij zijn:

  • groei & ontwikkeling (van kinderen)
  • dagelijkse voeding
  • gezondheid & welzijn
  • functionaliteit (structuur)

FrieslandCampina richt zich met zijn innovatie op de realisatie van gezonde, voedzame, verantwoorde en lekkere voeding, waarin met name de voedingskundige voordelen van melk optimaal tot hun recht komen en de kosten en uitstoot van CO2 zo laag mogelijk blijven.

Innovatie: inspelen op behoeften

In het Innovation Centre van FrieslandCampina ontwikkelen wetenschappers, product- en procestechnologen continu nieuwe producten, processen en toepassingen. Ze gebruiken daarbij alle in melk aanwezige voedingsstoffen en componenten. Hiervoor wordt vooral onderzoek gedaan naar de relatie tussen de voedingsstoffen in melk enerzijds en groei, ontwikkeling, gezondheid en welzijn van consumenten over de hele wereld anderzijds.

Van productvernieuwingen tot innovatieve doorbraken

FrieslandCampina wil echte doorbraken in het onderzoek naar melk(componenten) en naar producten en ingrediënten bereiken. Maar tegelijkertijd willen we ook bestaande producten verbeteren. Dat doen we niet alleen in onze onderzoekscentra, maar ook in onze gehele zuivelketen. Dat is een van de voordelen van een coöperatieve organisatie die deze keten helemaal in handen heeft, van gras tot glas.