Vandaag telt FrieslandCampina in België ruim 1.540 werknemers en realiseren wij een omzet van 370 miljoen euro. Er zijn vijf Belgische productielocaties: in Aalter, Bornem, Bree, Genk en Lummen waar naast producten voor de Belgische markt ook heel wat producten voor de Britse, Franse, Nederlandse en Duitse markt worden gemaakt. Enkele bekende merken uit ons productaanbod zijn Campina, Joyvalle, Fristi, Cécémel, Nutroma en Appelsientje. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken. Vanuit Destelbergen worden deze gecommercialiseerd voor zowel de Belgische als de internationale markt. FrieslandCampina Professional in Lummen produceert producten voor de professionele markt, waaronder Debic.

Innovatie en duurzaamheid

FrieslandCampina trekt resoluut de kaart van innovatie en duurzame ontwikkeling. De aandacht in de volgende jaren gaat vooral uit naar de verdere uitbouw van de productiesites, en het beste van melk op een duurzame manier bij de consument brengen, met respect voor mens én dier.

Door recente investeringen in onze plant te Aalter werd de productiecapaciteit bijna verdubbeld. De productie van consumentenproducten steeg van 200 miljoen liter naar 384 miljoen liter. Op zowat alle domeinen van productie, techniek en organisatie zijn in dit kader verscheidene aanpassingen gebeurd. Zo is de nieuwe afvulhal voor kartonverpakkingen bijna 1ha groot en omvat ze vandaag 11 aseptische afvullijnen die tot de laatste generatie behoren. Hiermee is de technologie voor vandaag en de toekomst verzekerd. De verschillende lijnen kunnen afhankelijk van het type tussen de 5.500 en 24.000 individuele kartonverpakkingen per uur afvullen. Als alle lijnen een uur samen draaien, vullen we maar liefst 119.500 eenheden af.