Aalter

AalterFrieslandCampina Aalter beschikt over een afdeling consumentenproducten en industriële producten. In de afdeling industriële producten worden melk en weipoeders geproduceerd voor industriële toelevering.

De productieplant Aalter is tevens de Europese draaischijf voor de productie van langhoudbare zuivelproducten verpakt in 3 verpakkingsmaterialen: 3-laagse PE flessen, karton en plastic cups.  Daarvoor beschikt ze over een hoogtechnologisch machinepark: 21 aseptische afvullijnen, 7 blaasmachines en 14 sterilisatielijnen. Jaarlijks wordt hier 360 miljoen liter melk verwerkt tot chocolademelk, gefermenteerde producten, witte gestandaardiseerde melk, gearomatiseerde melkdranken en koffiemelk. Enkele bekende merken uit de productportfolio zijn Campina, Joyvalle, Fristi, Cécémel, Nutroma en Friesche Vlag.

Vanuit het hoogbouwmagazijn met 25.000 palletplaatsen worden dagelijks de Europese markten (voornamelijk België en Nederland) beleverd, maar gebeurt ook export wereldwijd.

Bornem

locaties-belgium-bornemFrieslandCampina Bornem verwerkt jaarlijks 41,3 miljoen liter melk tot een ruim productassortiment: koffiemelk, chocolademelk, sport en refreshment drinks, yoghurtdranken en sappen.

Deze kunnen verpakt worden in blik, cups, PET, glas en bulk. Enkele bekende merken uit het assortiment zijn Cécémel, Fristi, Nutroma, Friesche Vlag, Appelsientje, Extran en Dubbelfriss. De producten van Bornem zijn bestemd voor de Europese markt. (voornamelijk Nederland en België).

Destelbergen

locaties-belgium-destelbergenDe sales- en marketingafdeling van FrieslandCampina in België zijn gevestigd in Destelbergen. Van  hieruit gebeurt de commerciële ondersteuning van onze producten en merken.
FrieslandCampina Professional is een werkmaatschappij van FrieslandCampina, en een toonaangevende Europese specialist in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van een uitgebreid assortiment van zuivelproducten. De onderneming heeft een leiderspositie in de meeste foodservice markten en is de absolute marktleider in Europa voor slagroom in een spuitbus. Een gespecialiseerde business unit draagt zorg voor de behoeften van onze industriële klanten in de voedingsmiddelenindustrie.

Yoko Cheese

locaties-belgium-yoko-cheeseYoko Cheese is een dochteronderneming van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpakken van kazen in alle mogelijke verpakkingen en versnijdingsvormen. Daarnaast is Yoko Cheese gespecialiseerd in het verwerken van kazen. Met 16 moderne verpakkingslijnen en een capaciteit van bijna 45.000 ton per jaar behoort Yoko Cheese bij de top van de Europese kaasverpakkers.